Wednesday 29 October 2014

Töklámpás, másként / Pumpkin torch

A mai világban nagyon elfogadott a másság - kivéve, ha mi keresztyének vagyunk mások :-( Márpedig mi idén csak azért is mások vagyunk Halloween kapcsán!
Évek óta keresgélek, olvasgatok ilyenkor októberben, hogy miként is lehetne úgy átélni Halloween-t, hogy semmi rosszat ne vegyünk át belőle, sőt, még jól is érezzük magunkat.
Idén végre rászántam magamat, és elkészítettük első töklámpásunkat. 2 és 13 év közti gyerekeknek tartottam foglalkozást, velük együtt beszélgetve készült el a lámpás. Íme a fényképes beszámoló:

Kaptunk egy alkalmas tököt Györgyitől és Zoltántól - ezúton is köszönjük! 


Körbenézegettük a tököt kívülről - ahogy egymást is megnézzük. A külső látszik rajtunk is első ránézésre. De vajon milyenek vagyunk belülről?

 Belülről tele van dzsuvával ez a tök! Pont olyan, mint mi! Tele vagyunk rosszasággal, gonoszsággal, engedetlenséggel. A gyerekek kedvükre tapizhatták a dzsuvás magokat :-)

Ha kitakarítjuk a dzsuvát, szép tiszta lesz belülről a tök. Ahogyan mi is, ha megtisztít minket a drága vér :-) 

Na, de mire jó így a tök? Arra, hogy tegyünk bele valamit! De a valami csak akkor látszik, ha nyílás lesz rajta. Ajtót kell nyitnunk...

Elkészítettük azt a kis füzetet, amit egy külföldi oldalon találtam, és korábban már írtam róla. 2 évesnek és 13 évesnek egyaránt bejött, élvezettel készítették el saját példányukat:






2,5 és 9 évesem munkája 




Közben beesteledett, a gyerekeimet kellett elrendeznem. Renáta kihasználta az időt, több nyílást is rávarázsolt az általam mutatott sablonokat nézve. Köszönöm! Íme a töklámpásunk két oldalról:

 A lámpásban lévő fény kiszűrődik és fényt ad a körülötte lévőknek. 

Benned is ég a lámpás? Te is világítasz?
Akár még Halloween-kor is???

A sátánisták alapítója ezt mondta Halloween kapcsán: "Örülök, hogy a keresztyén szülők évente legalább egy nap engedik gyermeküknek a Sátánt imádni". 

Ugye te október 31-én is Jézus Krisztust imádod? És ugye a gyermekeidet is erre tanítod? :-)



No comments:

Post a Comment