Saturday 2 May 2015

"Virágozz, ahova ültettek!"

A múlt hétvégén egy női pihenős hétvégén voltam Dömösön. A 9. Anna találkozó mottója az volt, hogy "Virágozz, ahová ültettek!" Valójában felfrissülés volt az anyai léleknek - ahogyan ezt ígérték is előre. A háziasszony, Beth, egy amerikai anyuka, aki már 16 éve Magyarországon él férjével és 3 gyermekével. Barátnője, Cheri, egy nagyon karizmatikus előadó, aki most Beth meghívására jött el az Egyesült Államokból, csak azért, hogy az összegyűlt 40-60 anyukának elmagyarázza, hogy igenis szuperek vagyunk, nagyszerűek vagyunk, szépek vagyunk, de csak ha a helyünkön vagyunk, és nem mindig máshová kívánkozunk.








Az egész konferencia a kertészkedés, a virágok jegyében zajlott. Az előadások vázát az alábbi címek adták:
1, A talaj előkészítése
2, A kert megtervezése
3, A kert bevetése
4, A kerted gondozása
5, Az aratás

1, Újra tudatosult bennem, hogy fontos, hogy jó talaj legyek, hiszen a gyermekeimbe vetett mag csak akkor tud szárba szökkenni és termést hozni, ha:
a, nem nyomja el a gaz (pl. állandó kiabálást hall, meg nem értéssel szembesül stb)
b, nem hagyom kiszáradni a magot, hanem locsolgatom sok-sok dicsérettel, szeretettel, bátorítással
c, nem engedem, hogy más dolgok, emberek elfojtsák, eltereljék a figyelmét a jóról és értékesről
d, nem szívják el a tápanyagot értelmetlen, ártalmas tevékenységek

2, Tervszerű kertészkedésre van szükségem. Árnyékkedvelő növény nem fog megélni a tűző napon, ha kevés vízigényű pedig kirohad, ha állandóan öntözöm. Minden gyermekemet aszerint kell szeretnem és nevelnem, hogy milyen személyiség ő. Aki visszahúzódó, azzal ne akarjak úgy villogni, hogy produkálnia kell mások előtt. Aki viszont pont azáltal kap megerősítést, hogy szerepelhet és szereplését jól értékelik, azt bátorítsam ezen a területen. Anyaként, feleségként a helyemen kell lennem. Sáfár vagyok, rám vannak bízva a gyermekeim, a család, a ház. Jól ellátom a feladatomat, sőt, hasznot is hajtok? Vagy éppen csak vegetálok?

FOLYT.KÖV.

No comments:

Post a Comment